Goda enkla och gröna biffar. Går utmärkt att steka några extra och spara i kylen. Hur du serverar dem är upp till dig – varför inte lägga dem på en skiva fullkornsbröd, toppa med en klick chilimajonnäs och äta som en matig smörgås-burgare?
Ingredienser, 4 portioner
6 dl kokta stora vita bönor (2 tetra á 380g, sköljda)
Halva mängden från receptet på broccolipesto LÄNK SAKNAS
200 g grill/stekost/halloumi, riven
0,75 dl potatismjöl
Salt och peppar
Oliv- eller rapsolja
Gör så här:
1. Mosa bönorna grovt med en gaffel och blanda med peston, osten och potatismjöl. Smaka av med salt och peppar.
2. Forma till biffar och stek i panna med olja tills gyllene på båda sidor.
3. Servera förslagsvis med kokta matgryn och en kall yoghurtsås, rostade rotfrukter eller lägg i ett wrapbröd med riven rödkål och en majonnässås.